قرارداد رهنقراردادها

فک رهن خودرو و مراحل آن

ما تمامی شرایط و لیست مدارک مورد نیاز بابت فک رهن ماشین را در این مقاله گردآوری کردیم تا هنگام مراجعه به مراکز تعویض پلاک دچار سردرگمی نشوید.

همچنین اگر پاسخ به سوالات شما در مطلب زیر نبود، می توانید از مشاوره حقوقی بنیاد وکلا بهره مند شوید.

نوشته های مشابه

فک رهن خودرو چیست؟

به طور کلی زمانی که سند یک ملک یا هر گونه دارایی، تحت عنوان وثیقه در رهن سازمانی باشد و مالک قصد کند که دارایی خود را از حالت رهن خارج کند، به این اقدام فک رهن سند می‌گویند.

به طور مثال زمانی که شما اقدام به خرید خانه وام‌دار از بانک می‌کنید، سند ملک شما تا زمان تسویه کامل، در رهن بانک خواهد ماند و برای در اختیار داشتن سند باید تسویه و پس از آن فک رهن کنید.

همچنین در خصوص خودرو (به عنوان یک دارایی)، روال کار فک رهن خودرو هم به همین صورت است.

با خرید ماشین اقساطی از شرکت‌های خودروساز نظیر سایپا و ایران خودرو، سند خودرو یا همان برگ سبز به همراه یک مهر «سند در رهن» صادر می‌شود.

پس از تسویه کامل و اتمام اقدامات لازم جهت فک رهن خودرو، مهر دیگری تحت عنوان «خودرو فک رهن شد» بر روی برگ سبز درج می‌شود و در نهایت شما به عنوان مالک قطعی خودرو شناخته خواهید شد.

فک رهن خودرو

ما تمامی شرایط و لیست مدارک مورد نیاز بابت فک رهن خودرو را در این مقاله گردآوری کردیم تا هنگام مراجعه به مراکز تعویض پلاک دچار سردرگمی نشوید. البته شما با تماس با وکیل تلفنی نیز می توانید جزئیات کامل را جویا شوید.

جهت فک رهن خودرو باید به یکی از مراکز تعویض پلاک مراجعه کنید.

مدارک مورد نیاز جهت فک رهن خودرو

  1. اصل سند مالکیت خودرو صادره توسط پلیس راهور ناجا (برگ سبز ماشین)
  2. اصل کارت مشخصات خودرو
  3. اصل مدارک شناسایی مالک یا وکیل شامل شناسنامه، کارت ملی و همچنین در صورت نیاز وکالت‌نامه
  4. مدارک احراز محل سکونت مالک مطابق آدرس ثبت شده در سند
  5. بیمه نامه شخص ثالث معتبر

برای احراز محل سکونت می‌توانید از سند عادی قولنامه، سند ملک یا حتی دفترچه بیمه تامین اجتماعی استفاده کنید.

شرایط لازم بابت فک رهن خودرو

  1. دریافت معرفی‌نامه از شرکت خودروسازی که ماشین در رهن آن است و ارائه نامه صادره به مرکز تعویض پلاک
  2. دریافت و ارائه گواهی مفاصا حساب از اجراییات در صورت عدم پرداخت جرایم معوقه
  3. مراجعه مالک یا وکیل قانونی به همراه خودرو در محل تعویض پلاک جهت انجام امور اداری فک رهن ماشین
  4. وجود سابقه اطلاعات مربوط به فک رهن ماشین در سامانه پلیس راهور مختص محصولات شرکت‌های سایپا و ایران خودرو
  5. تهیه برگ معاینه فنی صادره از مراکز مکانیزه مجاز برای اتومبیل‌های دولتی یا شخصی

مدارک فک رهن خودرو

پرداختی‌ها بابت فک رهن ماشین

  • در صورتی که پلاک اولیه خودرو به نام شرکت خودروساز باشد، واریز و ارائه فیش بانکی به مبلغ ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به شماره حساب ۲۱۷۱۱۵۹۰۱۳۰۰۲ بانک ملی به نام «خزانه‌ داری کل بابت هزینه نقل و انتقال خودرو».
  • در صورتی که پلاک اولیه اتومبیل به نام شخص (خریدار) و خودرو از محصولات شرکت ایران خودرو باشد، واریز فیش بانکی به مبلغ ۴۰۰٫۰۰۰ ریال به شماره حساب ۰۱۵۱۸۰۱۰۰۱۱۲۴۳۲ بانک قوامین شعبه مرزداران جهت هزینه فک رهن خودرو.
  • در صورتی که پلاک اولیه خودرو به نام شخص (خریدار) و اتومبیل از محصولات سایر شرکت‌های خودروساز به جز ایران خودرو باشد، واریز فیش بانکی به مبلغ ۵۵۰٫۰۰۰ ریال به شماره حساب ۰۱۵۱۸۰۱۰۰۱۱۲۴۳۲ بانک قوامین شعبه مرزداران بابت هزینه فک رهن خودرو.
  • پرداخت وجه مصوب بابت صدور و پست کارت هوشمند مشخصات خودرو.

پرداخت تمامی فیش‌های مورد نیاز از طریق دستگاه‌های کارت‌خوان موجود در مراکز تعویض پلاک انجام می‌شود و نیازی به پرداخت وجه نقد یا مراجعه به بانک نیست.

در نظر داشته باشید تا زمان فک رهن خودرو، امکان ثبت سند در دفاتر اسناد رسمی وجود ندارد و شما در این مدت می‌توانید، تنها سند صادره پلیس راهور یا همان برگ سبز خودرو را به عنوان سند مالکیت خودرو در اختیار داشته باشد (البته شما ملزم به ثبت سند در دفترخانه نیستید).

در صورتی که نیاز به ثبت سند در دفترخانه دارید، باید پس از فک رهن اتومبیل به دفترخانه مراجعه و درخواست ثبت سند کنید یا از وکیل خود استفاده نمایید.

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۵ رای

یک دیدگاه

  1. از دی ماه ۱۴۰۲ به بعد با نامه شرکت فک رهن انجام نمیشه و حتما بایستی به صورت سیستمی‌ مکاتبات توسط شرکتی که خودرو ازش خریداری شده با پلیس راهور انجام بگیرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا